tisdag 9 juli 2013

Risonisallad med halloumi och grillad paprika - funkar!


Varma och trötta dagar för en som fortfarande jobbar i högsommaren... Då sitter det fint med en snabbt fixad sallad med lite smått och gott. Här har jag kokat risoni - pasta som ser ut som stora riskorn - och blandat med fräst röd lök, majskorn, inlagd grillad paprika och lite citronsaft. Några skivor stekt halloumi till det och lite snygg oregano på alltihop och du har en riktigt schysst måltid att stoppa i dig. Om du nödvändigtvis behöver mer protein så kan du fortfarande hålla det enkelt. Komplettera med en färdiggrillad kyckling!

Du kan lika gärna använda någon annan sorts pasta men jag gillar risoni som omväxling. Ringla gärna lite av oljan som den grillade paprikan är marinerad i över pastasalladen för mer smak. Lite svartpeppar är gott att mala över också. Mer än så beskriver jag inte denna enkla rätt. Mängderna anpassar du helt själv efter egen smak. Lägg till och ta bort. Det är det som är så bra med en pastasallad. Lite som med potatissallad faktiskt. Hur många varianter av potatissallad med färskpotatis har man inte sett nu :-)



Marinerad grillad paprika hittar du bland grönsakskonserverna. Så himla gott!



Jag är fascinerad över att jag inte har tröttnat på halloumi ännu. Trots att jag äter det året runt... Mer frekvent nu på sommaren med halloumi som gärna får landa på grillen och sedan direkt in i munnen. Då är osten som godast, tycker jag. Nygrillad!



En enkel tallrik med njutning!


Hoppas att du som läser har en riktigt fin sommar! Nu är vi ju verkligen där - mitt i den. Glöm inte bort det :-)



16 kommentarer:

  1. Vilken härlig pastasallad!
    Finns inget godare än grillad paprika, särskilt om man gör den själv och lägger i en god marinad. Min favoritmarinad till paprikan innehåller hackad färsk dill, så gott om man är en dillälskare som jag! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den blev riktigt bra, en spontansallad sådär men ändå väldigt lyckad! Tack!

      Att grilla paprikan själv hade jag gärna gjort med mer tid och ork, det blir helt klart godare. Färsk dill och paprika tror jag aldrig att jag har provat. Måste ge smaklökarna en omgång av det - för det låter spännande. Dill är jättegott!

      Radera
  2. Haha, din tallrik fick mig just att lägga till halloumi i min virtuella matvarukorg så nu blir det halloumi i veckan eller kanske nästa. Mums!

    Du är inte ensam med att jobba. Egentligen inte så farligt tycker jag förutom att det luktar svett i tunnelbanan när man åker hem... Ysh! ;-)

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, där ser man. Alltid bra att ha halloumi hemma :-)

      Nej, det funkar att jobba. Jag får mycket gjort, undan med gamla surdegar och lugn och ro. Svett i tunnelbanan slipper jag. Jag tar bilen :-)

      Kram till dig!

      Radera
  3. mmm, det där är ju bland det godaste som finns! Grillad paprika och halloumi :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så gott tillsammans! Hyfsat bra "fuskprodukt" också, att köpa färdiggrillat och marinerat på burk.

      Kram tillbaks!

      Radera
  4. Vad gott!, halloumi finns oftast hemma. Gott till mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det inte mycket som behövs! Fast halloumi och grillad paprika är ju inte kattskit direkt :-)

      Radera
  5. Jag ska också jobba lite till. Är ledig denna veckan, jobbar 1,5 och är sedan ledig 3 på det.
    Jag tröttnar heller aldrig på halloumi! Nu har det kommit färdiga runda skivor till halloumiburgare. Testa dem. Dessutom en annan matig ost, saganaki. Den skulle stekas och serveras med pressad citron. Supergott! Fast smälte lite mycket så nästa gång ska jag testa att panera den. Även om jag inte tröttnat på färskpotatis ännu ser din middag mycket god ut.
    Kramar.

    SvaraRadera
  6. Gott med halloumi! Tröttnar aldrig heller på den osten! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  7. Visst ska man stann aupp och njuta lite av sommaren nu, även om jag längtar till semestern i nästa vecka. Men längtan är rätt fin den med :)

    Halloumi äter jag väl nästan uteslutande bara sommartid och första grillade biten smakar extra himmelskt. Gott i sallad, nu blev jag sugen på sallad med halloumi, linser, spenat, tomat... Mm...

    SvaraRadera
  8. Dina bilder är ju bara så fina och så inbjudande. Finns ingen annan som tar kort som du gör, blir inte hälften så sugen av andras bloggar. Bara så du vet! ;-)

    Kram kram

    Ps, Fåfängan har jag bara fikat på, vilket vara bra. Vi får väl se var vi äter, det brukar lösa sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack, Malin! Vad glad jag blir :-)

      Ok, Fåfängan är avverkad alltså. Jag lämnade ett tips till i din blogg som jag hoppas att du har sett.

      Kram till dig!

      Radera
  9. Jag älskar halloumi! Och det där ser riktigt gott ut!!

    SvaraRadera
  10. Är det möjligt att tröttna på halloumi, nope vi tror inte det, inte för vår del i alla fall. Vi är som du och har det hemma året om, perfekta tilltugget till så mycket och det är något som vi båda kan få ett sånt där plötsligt sug efter.

    Risoni strå faktiskt på vår meny för fredag, då ska det bli en krämig variant och det blir vårt första möte med de små kornen. Efter många om och men fick vi med ett paket hem från affären och nu ska vi slutligen också laga till dom:)

    Här jobbas det också, fast för fruns del återstår bara torsdagen sen är det ledighet som gäller. Maken får däremot dra sitt lass en vecka till, men sen tillhör vi också ledighetskommittén :)

    Kramarna till dej

    SvaraRadera
  11. Ser helt ljuvligt ut kära Lotta! Jag gillar ju halloumi men aldrig testat så här med risoni. Jodå, här jobbas det också i en vecka till sen har vi hela familjen semester i 4 veckor. Ska bli så gött så! Kram på dig och hoppas allt ordnat sig för dig. Du ska veta att jag tänker på dig.

    SvaraRadera