söndag 17 juli 2011

Frunchomelett med potatis, bacon och lök


Det blev lite över från gårdagens middag (receptet på den kommer inom kort). Här ska inte slängas någon mat så jag skar upp potatisen som ugnsbakats med bacon och gul lök och använde i en omelett till frunch. Suveränt sätt att ta tillvara grönsaker, kött och potatis - ner i en stekpanna och häll över ägg vispade med lite salt och peppar. Om det finns en skvätt grädde i kylen också så passar det bra med någon matsked till fyra ägg.
Igår målade vi fönsterfodren för andra gången och satte upp dem. Och så målade vi knutarna en första strykning. Perfekt målarväder var det! Ingen stark sol, inget regn utan mulet och lite vind så att insekterna höll sig borta. Inte så kul med en massa mygglik i färgen.... Kanonväder för att måla även idag. Vi ska alldeles strax ge oss på en andra strykning av knutarna, takfoten, vindskivor och allt vad det nu heter som sitter däruppe. Det kommer att bli så bra. Det är bara den delen som fortfarande är trävit. Nu ska det målas svart som synden...

Nästa helg ska vi ge oss på fasaden och en andra strykning av den. Sedan är det färdigmålat på ett tag.


Är det förresten någon mer som har lagt märke till att fjärilarnas kärleksliv är väldigt aktivt just nu? Luften är full av "dubbla" fjärilar som gör avancerade loopar och krumelurer. Jättekul för en katt att jaga... Vi har sett flera sorter. Fjärilar är verkligen jättevackra att titta på.

Ha en skön söndag. Det ska vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar