onsdag 13 juli 2011

Auberginerullar fyllda med köttfärs, pesto och mozzarella


Mycket gott men lite meckigt... Att lägga fyllning med köttfärsröra, pesto och mozzarella på aubergineskivor, rulla ihop och gratinera med hackade tomater och mozzarella och sedan fixa en sallad till låter ju inte så krångligt. Men det tog lite tid ska erkännas... Den som är rustad med tålamod och inte är alltför hungrig och dessutom tycker att det är kul att pula i köket tycker jag ska testa detta. Jag kvalar in på samtliga punkter men just den här gången hade klockan blivit lite mycket men eftersom maten redan var planerad till den här dagen och ingredienserna inköpta så var det bara att sätta igång ändå. "Hur går det?", hörde jag lite försynt från vardagsrummet när jag stod ute i köket i en halv evighet. Jag fick några peppande pussar av Mannen också så det underlättade när jag mot slutet började sucka högljutt. MEN låt inte inte detta avskräcka för det blev väldigt gott! Rullarna kan ätas som de är (LCHF) eller med pasta eller ris till. Servera med en sallad.

4 portioner, ca 12 rullar
2 auberginer
Olivolja
200 g nötfärs
1 gul lök
1 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
Salt, svartpeppar och chili flakes
1 liten burk pesto, ca 1 dl (traditionella med basilika och pinjenötter)
2 bollar mozzarella
3 tomater
Torkad basilika

Gör så här:
  1. Skiva aubergine på längden, använd inte de yttersta skivorna med skal - de fungerar inte så bra att fylla och rulla. Det ska bli ungefär 6 skivor av varje aubergine.
  2. Stek skivorna i olivolja på båda sidor tills de mjuknar och får färg. Salta och svartpeppra. Lägg åt sidan att rinna av på hushållspapper.
  3. Hacka löken.
  4. Fräs färse i lite olivolja. Tillsätt löken och låt den fräsa med en stund.
  5. Blanda i tomatpuré och fräs lite till.
  6. Blanda i krossade tomater, krydda med salt, peppar och chiliflakes. Låt puttra ihop till en röra. Ställ av plattan.
  7. Riv mozzarellan grovt.
  8. Fördela köttfärsröra, pesto och hälften av den rivna mozzarellan på aubergineskivorna.
  9. Rulla ihop och lägg med skarven ned i en ugnssäker och smord form.
  10. Hacka tomaterna och fördela över rullarna.
  11. Toppa med resten av den rivna mozzarellan, smula över lite torkad basilika och gratinera i 225 grader ca 20 minuter till fin färg.
Aubergineskivorna är fyllda med köttfärsröra, pesto och riven mozzarella. Nu ska de rullas ihop.


På med hackade tomater och sedan riven mozzarella innan det hela ska in i ugnen.


Så här fint blir det efter ungefär 20 minuter på 225 grader i ugnen.

Servera med valfri sallad. Jag använde färdig salladsblandning och lade till
gurka, grön och gul paprika, körsbärstomater och sockerärtor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar