Sjön suger heter det ju, och den ligger ju alldeles här intill vår lilla stuga så det blev en rejäl frukost idag. Potatiskaka med lök, bacon, ägg, stekta tomater, ostsmörgås, te (till mig), kaffe (till Mannen) och juice... Behöver väl inte berätta att vi blev duktigt mätta på det...
Det här räcker till två personer
6 potatisar (gärna mjöliga så att potatiskakan håller ihop bättre)
1 gul lök
1 paket bacon (150 g)
1 stor tomat, gärna bifftomat
1-2 ägg per person
Smör
Salt
- Riv potatisen grovt och hacka löken.
- Hetta upp en stekpanna, ha i smör och blanda i potatis och lök. Salta, rör om och platta sedan till kakan.
- Stek en stund på ena sidan, vänd med hjälp av en tallrik eller ett lock. I med nytt smör och stek andra sidan till fin färg. Du kan behöva vända ett par gånger till innan kakan är färdig. Håll kakan varm med lite folie över eller ställ in i ugnen på 75 grader tills det andra är klart.
- Knaperstek bacon och lägg åt sidan att rinna av.
- Stek äggen.
- Skiva tomaten i ganska tjocka skivor. Stek på båda sidor i smör på hög värme - salta lätt.
- Vänd upp potatiskakan på ett serveringsfat. Lägg på bacon och tomatskivor. Servera med de stekta äggen.
Välkommen ner i min tomma mage! Snart... |
Jag misslyckades lite med mitt ägg. Gulan blev inte riktigt så där rinnig som jag ville ha den. Snarare hårdkokt. Men det smakade så bra ändå. Nu är det paltkoma... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. |
Ser ljuvligt gott ut! Precis som hotellfrukost! :)
SvaraRaderaVi kallar vår lilla stuga för Berghälla. Kanske Hôtel Berghälla då :-) Dock inte varje dag ens på helgen som det blir så här mycket till frukost...
SvaraRaderaTrevlig kväll!
Man kan väl ha det till lunch
SvaraRaderaAbsolut, räcker gott och väl att mätta till lunch. Och som brunch = toppen!
Radera